Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 82

Історики, програмісти, економісти - загадки всіх професій

 Profession-Costumes                       Опановуючи професію, студент поступово входить у професійну спільноту, набуває деякі звички, сленг і навіть бачення, характерні для більшості колег. Загальний культурний рівень, як і смак, - наслідок домашнього виховання, проте деякі риси характерні для професій.

 

 

Студенти-гуманітарії відрізняються від прихильників точних наук поведінкою, зовнішнім виглядом, манерами. Спеціальність накладає не так зовнішній відбиток, скільки формує особливе світосприйняття.

 

 

158Філолог

Філологи, головним інструментом яких є слово, дуже уважні до зворотів як усної, так і письмової мови, часто колекціонують каламбури й нетерпимі до безграмотності. Як правило, їх відрізняє товариськість, контактність, гнучкість, хороша пам'ять і образне мислення, виражена педантичність та прискіпливість. Ті ж професійні риси притаманні і юристам, плюс велика практичність і значна емоційна стриманість.

 

 

 

 

Програміст

p20110406141129-programistПрограмісти - люди, зайняті опрацюванням не тільки комп'ютерних алгоритмів, а й власних, внутрішніх. Часто занурені в себе або ж у комп'ютер. Вони схильні і висловлювати думки довгими алгоритмами - послідовностями причин і наслідків: однозначна відповідь - не їхній метод. Манера одягатися - молодіжна «уніформа» унісекс - джинси, футболки, кросівки, худі. При цій невимогливості до зовнішнього вигляду і навіть житлових умов прискіпливі до якості техніки, відстежують новинки техніки і програм, звертають увагу на якість. Розмови здебільшого вузькоспеціальні.

 

 

image009Історик

 

Історики мають досконалий світогляд, оскільки встигають не лише вивчати предмет, але й мати цілком сучасний зовнішній вигляд, бути в курсі подій та влаштовувати особисте життя. Колективні заходи - поїздки на розкопки, відвідування виставок, музеїв та лекцій є чинником згуртування, тому факультет зазвичай дружний. Турпоходи, пісні біля багаття, дружні посиденьки - історики завжди залучені до взаємодії.

 

 


Економіст 

marketologЕкономістів та бухгалтерів розважливими вважають не даремно - розрахунки є їх спеціальністю. Однак спеціалізація економіки - це більше стратегія, а бухоблік - це розрахункові операції й паперово-електронний документообіг. Специфіка професії позначається на способі життя: пошуку економічної вигоди під час купівлі, формуванні заощаджень. Ці люди - прагматики, що позначається на виборі місця роботи, супутника життя тощо. Працездатні - робота копітка плюс нескінченне підвищення кваліфікації. Втім, встигають і створити сім'ю, і мати бездоганний вигляд.

 

Наочніше про типових економістів - у відео студентів Факультету економічних наук:)

 

 

fizika_zno_2

Математик, фізик

Точні науки формують практицизм, відсутність ілюзій, здатність чітко формувати і доносити думку. Залежно від спеціальності підхід до життя різний, але загальні риси - побутова невибагливість, любов до читання й велика бібліотека книг, журналів за фахом.

 

 

 

 

OxgVKnLxJg0Біолог, еколог, хімік

Природничі науки вчать своїх прихильників побутової прискіпливості, уважності при купуванні, увазі до безпеки продуктів і речей. Розуміння законів природи обумовлює значну зацикленість на здоровому харчуванні, системах оздоровлення тощо. До речі, студентам-медикам, як не дивно, така лякливість не властива: володіють знанням, але не завжди застосовують його до себе.

 

 

 

 

 

 

Підготувала й адаптувала Годзула О.В. Оригінал

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна