Підписана угода про співпрацю з Українським Вільним університетом у Мюнхені

14 травня президент НаУКМА Сергій Квіт та ректор Українського Вільного Університету у Мюнхені Ярослава Мельник підписали угоду про співпрацю.

 

На зустрічі були присутні віце-президенти та декани факультетів НаУКМА, які детально обговорили шляхи співпраці між університетами.

Ректор УВУ переконана, що угода про співпрацю є досить вагомою і для Академії і для УВУ: “І Києво-Могилянська академія, і УВУ ставлять пріоритетом розвиток вільної науки, позбавленої будь-якого ідеологічного тиску та академічного вибору. У НаУКМА працює дуже багато цікавих науковців, які мають свої школи та ідеї, і УВУ дуже важливо мати саме таких наукових партнерів. Підписання договору – це поява нових друзів, контактів та відкриття широких обріїв. Це не підписання “формальної” угоди, яка залишиться на папері. Ми всі зацікавлені в тому, щоб наповнити цю угоду конкретним та реальним змістом”.

 

Ярослава Мельник розповіла, що в УВУ можна отримати освіту у галузях економічних, правничих, соціальних та гуманітарних наук на магістерських та докторських програмах.

Зараз в університеті навчається близько 150 студентів, 90% яких – з України.

Більшість дисциплін в університеті викладаються українською мовою.

Окремі дисципліни викладаються англійською та німецькою мовами.

Термін навчання на магістерських програмах складає три семестри.

 

Присутніми було обговорено питання дистанційних лекцій з УВУ для студентів НаУКМА, що дало б змогу долучитися до нового багажу знань, не виїжджаючи за межі України.

Декани НаУКМА також висловили побажання про надання додаткових наукових керівників для докторантів НаУКМА з боку УВУ, на що Ярослава Мальник відповіла, що також зацікавлена у співкерівниках від НаУКМА для докторантів УВУ.

 

Студентка БП-2 «Філологія» Анастасія Осадча

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна