Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 82

Профорієнтація

 

 

Програми НаУКМА

"Найпрекрасніше заняття. Яскраві переживання, коли ти здогадуєшся чому це так, а не інакше, коли розв’язуєш складну задачу, яка просиділа в тебе в голові два тижні чи більше. Магія цифр і формул" - так пише про фізику Вадим Хоменко, магістр фізики НаУКМА випуску 2010 р. Захоплює? Тоді читай далі про програму НаУКМА з фізики!

Детальніше...

 

 

 

 

 

 

 

 

лого кафедри фінансів

 "Крок за кроком могилянська програма з фінансів стає майстернею, де готують універсальних, ініціативних, європейського рівня фахівців, які не чекають вказівок, що і як робити, а натомість стають творцями власних проривів і нашого з вами майбутнього" - так вважає один з перших випускників та викладач кафедри фінансів НаУКМА Василь Жук. Аргументи й деталі - в підбірці інформації про програму

"Фінанси та кредит"

 

 

Детальніше...

 

 

 

 

 

 

 

 Психологія - це область знань про внутрішній світ людини. Як казав Фройд, кожна нормальна людина насправді нормальна лише частково. Психологи завжди будуть потрібні суспільству, незважаючи на хибну популярну думку, що психотерапія - це для хворих та слабких. Психологія як наука завжди буде цікава людству, оскільки історично людина прагне відгадати загадку самої себе.

Детальніше...

 

 

 

 

 

est

Історія в НаУКМА - це не тільки дати і факти. Випускник-історик - це людина з універсальною освітою, якій здобуті фахові знання та вміння дозволяють розвинути кар`єру в будь-якій галузі. Спробуємо продемонструвати, як це працює.

Детальніше...

 

 

 

 

 

 

 

money_magazine

"Часто абітурієнтів відлякує сама назва спеціальності. Вона сприймається як абсолютно не практична, не бізнесова і така, що надає дуже вузькі і низькооплачувані можливості для працевлаштування. Проте «на виході» ми маємо прямо протилежний результат" - розповідає завідувач кафедри економічної теорії Юрій Бажал. Що саме робить випускників могилянської програми "Економіка" (до 2015- "Економічна теорія") особливими у світі бізнесу?

 

Детальніше...

Професії та кар`єра

Факультет інформатики - що потім? Перспективи роботи в ІТ

 

 

Найчастіше після закінчення факультету інформатики випускники займають посаду програміста. Далі йдуть різноманітні інші посади в ІТ, такі як тестувальник, веб-дизайнер, верстальник, seo-спеціаліст, системний адміністратор, адміністратор баз даних, адміністратор сайту, працівник технічної підтримки та інші. Після того, як випускники набирають достатньо досвіду, вони можуть стати системними архітекторами, тімлідами, продакт-менеджерами та технічними директорами. Також випускники стають викладачами, науковцями, аналітиками. Деякі випускники працюють в сферах не пов'язаних з IT, найчастіше це творчість та управлінська робота.

 

Детальніше...

 

 

 

 

34219-NjQxYTJjYTNlZQ

Що таке філологія і з чим її їдять?

 

 

Сучасна людина ... Яка вона? Це людина, що вміє розуміти, міркувати й говорити. Це не вроджене. Цьому необхідно вчитися щодня, іноді протягом усього життя. Правильно висловлювати свої думки, красиво говорити, вміти розуміти один одного, розуміти культуру інших народів. Всьому цьому в школі нас вчать на уроках мови і літератури. Не має значення, яка це мова. Суть не в цьому. Якщо нам дійсно цікаві мова й література, ми, звісно, виберемо шлях філолога.

 

 

Детальніше...

 

 

 

YOECkV8kz28Де працюють культурологи?

 

Більшість випускників-гуманітаріїв і студентів соціальних спеціальностей не мають конкретного уявлення про майбутнє місце роботи. Також не мають впевненості щодо практичних навичок і знань здобутих в університеті. Часто десь на 4-му курсі ми питаємо себе, а що я реально можу робити? Не вмію програмувати, малювати картини чи складати бізнес-плани. Як мені переконати роботодавця, що я вмію думати, легко знаходжу вихід зі складних ситуацій, маю гарні аналітичні і організаційні навички?

 

Студенти-культурологи не є винятками. Ми пропонуємо вибір робочих місць випускникам з дипломом “Культуролог”.

 

Детальніше...

 

 

 

 

1622879_575730209179532_572381766_nВипускники Школи соціальної роботи - 2013: три шляхи

 

Про свої професійні досягнення за рік після закінчення магістратури в Могилянці розповіли три випускниці Школи соціальної роботи ім. Володимира Полтавця Дарина Степанченко, Наталія Бондаренко та Станіслава Трухан.

 

Детальніше...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кар`єра еколога

 

Як каже відомий захисник природи професор Девід Белламі: «Екологія як кар'єра? Ну, принаймні, ніколи не будете наодинці, бо де б ви не опинилися, ви завжди будете впливати на місцеву екосистему. Екологи оточені невичерпними можливостями - багато екосистем з великою кількістю проблем , які можуть вирішити тільки добре підготовлені в галузі екології люди". Як і інші професіонали, які працюють в мультидисциплінарних галузях, екологи доводять, що різноманітність – родзинка життя.

 

Детальніше...

 

 

 

 

 

 

OxgVKnLxJg0

Історики, програмісти, економісти - загадки всіх професій

             


Опановуючи професію, студент поступово входить у професійну спільноту, набуває деякі звички, сленг і навіть бачення, характерні для більшості колег. Загальний культурний рівень, як і смак, - наслідок домашнього виховання, проте деякі риси характерні для професій.

 

 

 

 

Детальніше...

 

 

Корисні поради

 

 Загальні поради абітурієнтам

 

 

 

Справді корисна порада - це порада, перевірена досвідом. Студенти Могилянки мають, що порадити абітурієнтам.

 

 

 

Детальніше...

 

 

 

 

 

Як працювати з системою пріоритетів

 

 

Навіть Міністерство освіти і науки не пояснювало краще, як вирішити другу за складністю після вибору спеціальності проблему абітурієнта - розставити пріоритети своїх заяв.

 

 

Детальніше...

 

 

 

 

 

 

olesynЯк дізнатись, яка саме робота мені підходить?

 

“Never try, never know”

(Не cпробуєш - не дізнаєшся)

 

 

Детальніше...

 

 

 

 

 

 

 

 

lPCvjkOdkH4Як обрати "саме ту" спеціальність?

 

 

Правильний вибір спеціальності впливає на все подальше життя. Улюблена робота дарує людині усвідомлення своєї значущості, наповнює дні сенсом і корисною діяльністю. Ненависна робота - це безперервне катування і ярмо. Вона здатна перетворити життєрадісну особу в нещасного буркотуна і мізантропа, переповненого розчаруванням і жалем до себе. 

 

 Щоб уникнути подібної долі, спеціальність потрібно вибирати вдумливо й ретельно зважувати можливі варіанти. Є щасливі люди, які з дитинства знають свою майбутню професію, у яких пристрасне юнацьке захоплення або сімейні традиції стають справою життя, але більшість стикається з муками вибору й їх нерідко спіткають типові помилки абітурієнта.

 

Детальніше...

 

 

  

to successЗроби себе успішним!

 

 

Поради від могилянських випускників-соціологів

 

 

Детальніше...

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна