У НаУКМА відбулася робоча зустріч Norwegian-Ukrainian Cooperation in Higher Education

 

23 вересня з ініціативи Надзвичайного і Повноважного посла Норвегії в Україні Йона Ельведаля Фредріксена за активної підтримки Норвезького центру з міжнародної співпраці в освітній сфері (SIU) у Національному університеті "Києво-Могилянська академія” за участю кафедри фінансів НаУКМА відбулася робоча зустріч організаторів та учасників міжнародних навчально-дослідницьких проектів, що виконуються в межах програми співпраці Норвегії та України у сфері вищої освіти (Norwegian-Ukrainian Cooperation in Higher Education).

 

На заході були присутні Посол Норвегії Йон Ельведаль Фредріксен та інші дипломати, виконувач обов’язків президента Національного університету «Києво-Могилянська академія», віце-президент із науково-навчальних студій Володимир Пилипович Моренець, керівник відділу міжнародного співробітництва Національного університету «Києво-Могилянська академія» Лариса Юріївна Човнюк, головний спеціаліст відділу фундаментальних та прикладних досліджень департаменту наукової діяльності та ліцензування Міністерства освіти і науки України Ольга Максимівна Фарина, делегація Норвезького центру з міжнародної співпраці в освітній сфері (SIU) на чолі з Бортом Хекланом, а також безпосередні учасники проектів — викладачі, студенти, аспіранти українських та норвезьких вищих навчальних закладів. Серед них - Норвезький університет наук і технологій, Університет міста Телемарк, Арктичний університет Норвегії, Бергенський університет, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут», Національний університет ім. Т. Шевченка, Львівська національна музична академія ім. М. Лисенка та ін.

 

Під час воркшопу учасниками були зроблені презентації, які містили опис прогресу у реалізації кожного з проектів. Кафедра фінансів НаУКМА спільно із Центром Системного моделювання Бергенського університету представляли проект « Learning economics with dynamic modelling », координаторами якого є Ірина Григорівна Лук’яненко, завідувач кафедри фінансів НаУКМА, доктор економічних наук, професор, та Девід Віт, PhD , професор системної динаміки Бергенського університету

Відбулося пленарне обговорення основних досягнень, а також переваг і недоліків поточної співпраці України та Норвегії у сфері вищої освіти, крім того усі учасники зустрічі могли поспілкувалися між собою та обговорити свої плани на майбутнє і  неформально.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна